İLK DEFA KÜTAHYA'YA GİDİYORUM
Kütahya'nın Tarihçesi, Kütahya'nın Tarihi Yerleri ve Kütahya'da Gezilecek Yerler.
Dünyanın Çini Başkenti: Kütahya
Milli Mücadele'nin en önemli kalelerinden biri olan ve tarihi M.Ö 3000'li yıllara dayanan Kütahya'ya yerleşen en eski halk Frig'lerdir. Çinileriyle meşhur olan Kütahya'nın ilçeleri şunlardır: Merkez, Altınbaş, Aslanapa, Çavdarhisar, Domaniç, Dumlupınar, Emet, Gediz, Hisarcık, Pazarlar, Simav, Şaphane ve Tavşanlı. Kütahya geleneksel el sanatları, Halk oyunları, termal turizmi, tarihi ve kültürel yapısıyla Kütahya Türkiye'nin en önemli şehirlerinden birisidir...
Kütahya Dumlupınar
Soğuk Pınar anlamına gelen Dumlupınar, Kütahya'nın güneyinde yer alır. Kurtuluş Savaşı'nın en önemli merkezlerinden biri olan ilçe tarihte de Afyon-Dumlupınar Muharebeleri olarak anılır. Dumlupınar Şehitliği'nin olduğu ilçede şehrin gözbebeği olan Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden biri olan Dumlupınar Üniversitesi'de yer alıyor.
Kütahya Simav
Kurtuluş Savaşı'nın ilk meydan savaşına sahne olan Simav doğal güzelliği ve kaplıcaları ile meşhurdur. El sanatları alanında oldukça gelişmiş olan Simav unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarına da hayat verir. Her yıl Ağustos-Eylül aylarında kutlanan Simav Fuarı çevre illerden de oldukça fazla yerli turist çekmektedir.
Kütahya Çavdarhisar
Tarihi zenginliğiyle Kütahya'nın en önemli ilçe merkezlerinden biri olan Çavdarhisar'da "Aizanoi Antik Kenti" de yer almaktadır. Stadyum kompleksi ve dünyanın ilk borsa yapısının da antik kente değer kattığı Aizanoi, Çavdarhisar'ın en önemli turizm değerlerinden biridir. Ekonomisi tarıma dayalı olan Çavdarhisar'ın arpa, şekerpancarı, armut, soğan ve vişne başlıca tarım ürünleridir.
Kütahya Tavşanlı
Kuruluşu Selçuklu zamanına dayanan Tavşanlı önemli doğal ve tarihi değerlere sahiptir. Başlıca akarsuları Andırnaz ve Emet Çayı olan ilçenin en önemli gelir kaynağını ormancılık oluşturmaktadır. Leblebi ve kaldırımcılıkta Türkiye çapında ün yapan Tavşanlı ekonomide de sürekli gelişmektedir.